Gå til hovedindhold

Om Sundhedsplejersketelefonen

Sundhedsplejersketelefonen er for børnefamilier i Region Sjælland og Hørsholm Kommune. I er velkomne til at ringe, når der opstår problemer eller har spørgsmål, når egen sundhedsplejerske holder fri.

Indhold

  Baggrund for Sundhedsplejersketelefonen

  Sundhedsplejersketelefonen blev etablereret december 2007, som en sundhedsaftale med alle kommuner i Region Sjælland.

  Formålet er at give børnefamilierne mulighed for at få vejledning på tidspunkter, hvor egen sundhedsplejerske holder fri. Samtidig er ordningen med til at hindre for mange genindlæggelser efter fødslen.

  Ordningen ledes af koordinator sundhedsplejerske Gitte Lund i samarbejde med den ledende sundhedsplejerske i Næstved Kommune Helle Kjolhede Larsen.

  Vi er administrativt forankret i Næstved Kommune.

  Hvem ringer du til?

  I Sundhedsplejersketelefonen får du rådgivning af erfarne sundhedsplejersker. Alle har minimum 3 års erfaring som sundhedsplejerske og er til daglig ansat i en kommune i Region Sjælland.

  En sundhedsplejerske er autoriseret sygeplejerske med praktisk erfaring i arbejdet med børn og børnefamilier og har en videreuddannelse med speciel fokus på børnefamiliernes trivsel og levevilkår.

  Bemærk!

  Fra 1. januar 2022 trykker og udleverer Sundhedstelefonen ikke længere visitkort. Der hænger dog stadig plakater på fødestederne i Region Sjælland, og vi opfordrer til at alle kommuner informerer om Sundhedsplejersketelefonen i graviditetsbesøg eller første besøg i hjemmet.

  Kontakt